Mazedonisches Auswärtiges Amt: Reisewarnung für Athen

Das mazedonische MVR hat auf die Ereignisse in Griechenland reagiert und empfiehlt seinen Bürgern reisen nach Athen zu unterbinden.


МНР упати предупредување и препорака до граѓаните кои имаат намера да патуваат во Грција или се веќе таму да не одат во Атина и да ги избегнуваат поголемите градови, поради нередите во земјата. Предупредувањето го пренесуваме во целост.

Предупредување и препорака за граѓаните на Република Македонија кои патуваат или престојуваат во Република Грција 

- Со оглед на вчерашните и денешните настани во Република Грција, каде во главниот град Атина имаше и демонстрација на насилство, Министерството за надворешни работи на Република Македонија ги предупредува сите граѓани на Република Македонија, кои имаат намера да патуваат во Република Грција или веќе престојуваат во оваа земја, да избегнуваат да патуваат во главниот град Атина, како и во другите поголеми градови во Република Грција, како и да избегнуваат присуство на јавните собири. 

Министерството за надворешни работи препорачува македонските граѓани кои во моментов престојуваат или треба да патуваат во туристичките дестинации во Република Грција, редовно да се информираат преку Канцеларијата за врски на Република Македонија во Атина и Канцеларијата за конзуларни, економски и трговски работи на Република Македонија во Солун, како и преку средствата за информирање за проодноста односно блокираноста на граничните премини на Република Грција кон Република Македонија, на патиштата во Република Грција, како и за функционирањето на јавниот превоз и јавните здравстени установи во местата во кои престојуваат или треба да патуваат. 

Известуваме дека Канцеларијата за врски на Република Македонија во Атина и Канцеларијата за конзуларни, економски и трговски работи на Република Македонија во Солун се на располагање за сите потребни совети, насоки и помош на сите македонски државјани во Република Грција. 

Gern gelesen

THE GREEK HERACLES WAS A BLACK MAN AND THE AFRICAN INFLUENCE ON GREEK AESTHETICS

Griechenland: 2,5 MRD Euro Stromschulden – Versorger schaltet bald erste 50.000 Kunden ab!

Griechenland: Sozialkassen schaffen parallele Staatsverschuldung

Beliebte Posts aus diesem Blog

Nikos Dimou: Greece has already lost in the name issue

THE GREEK HERACLES WAS A BLACK MAN AND THE AFRICAN INFLUENCE ON GREEK AESTHETICS

Austerity Porn: Greek Terrorists Rape Ministers' Wives in Controversial Revenge Movie